Voetbalvereniging Marrum is op 1 juli 1945 opgericht onder de naam M.S.V. (Marrumer Sport Vereniging) als tweede voetbalclub van de gemeente Ferwerderadiel.

Een jaar later kreeg het de naam die het nu heeft; v.v. Marrum. Op sportief gebied is Marrum niet stil blijven zitten. Aan het eind van het seizoen 1949-1950 hees Marrum 1 voor het eerst de kampioensvlag. Vervolgens werd een kampioenschap gevierd in 1995. Marrum 1 promoveerde naar de 5e klasse KNVB. Echter een jaar later degradeerde Marrum weer naar de 6e klasse KNVB. In seizoen 2009 – 2010 werd de 6e klasse opgeheven, zodat Marrum 1 weer uitkwam in de 5e klasse.

De laatste keer dat Marrum 1 kampioen werd, was in seizoen 2010 – 2011. Dit leverde promotie op naar de 4e klasse. In deze klasse mochten de Marrumers twee seizoenen uitkomen. Helaas werd in de nacompetitie degradatie niet voorkomen en keerde Marrum terug naar de 5e klasse. Daarin eindigden zij 2e en via de nacompetitie werd promotie naar de 4e klasse afgedwongen. In het seizoen 2014 – 2015 hadden de Marrumers het moeilijk in deze klasse, eindigden voorlaatste en degradeerden wederom via de nacompetitie naar de 5e klasse. In deze klasse komen zij nog steeds uit.

De jeugdteams hebben door de jaren heen veel kampioenschappen behaald. Elk jaar worden er wel 1 of meer teams kampioen, zodat er altijd wel wat te vieren is.

We hebben één gast en geen leden online